برای برنامه نویسی برم دبیرستان یا هنرستان؟
اگر به کامپیوتر و برنامه نویسی علاقه مند باشی، حتما در زمان انتخاب رشته در مقطع دبیرستان (نهم) این سوال برات پیش میاد که برای برنامه نویس شدن باید چه رشته ای انتخاب کنم؟ توی این پست میخوام گزینه های مختلفی که داری رو بررسی کنم تا در نهایت بتونی بهترین انتخاب رو داشته باشی
لازمه اشاره کنم که این پست اطلاعات شخصی بنده دراین باره ست و پیشنهاد میکنم اگر سوال یا مساله پیچیده ای داری، با یک مشاوره حرفه ای در این زمینه مشورت کنی.
انتخاب رشته برنامه نویسی در مقطع نهم
در مقطع دبیرستان یا سال نهم، 2 راه مختلف برای انتخاب داری که هر دو میتونه به رشته کامپیوتر ختم بشه. راه اول اینه که رشته ریاضی و فیزیک انتخاب کنی و دبیرستان بری و سپس پس از اتمام دبیرستان، در دانشگاه رشته مهندسی کامپیوتر را انتخاب کنی ولی در راه دوم، از همون ابتدا رشته کامپیوتر را در هنرستان انتخاب میکنی. در ادامه هر دو روش رو بررسی میکنیم و مزایا و معایبشون رو بیان میکنم.
رشته ریاضی فیزیک / دبیرستان برای برنامه نویسی
همانطور که بالاتر اشاره کردم میتونی در مقطع نهم، رشته ریاضی فیزیک رو انتخاب کنی و بعد از اتمام دبیرستان، کنکور ریاضی بدی و با رشته کامپیوتر وارد دانشگاه بشی (حتی بدون کنکور هم میتونی در برخی دانشگاه های آزاد ثبت نام کنی)
این روش برای افرادی خوبه که قصد دارند برای کنکور مطالعه زیادی کنند و در دانشگاه های سراسری خوب کشور قبول بشن یا اینکه قصد ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر دارند. مطالب که توی این رشته یاد میگیری معمولا کاربردی تو برنامه نویسی ندارند.
رشته کامپیوتر / هنرستان برای برنامه نویسی
در این روش از همان ابتدا که در مقطع نهم انتخاب رشته میکنی، وارد هنرستان میشی و در رشته های مربوط به کامپیوتر تحصیل میکنی. این روش برای افرادی مناسبه که علاقه مندند سریع وارد بازار کار بشن، به کامپیوتر علاقه مندند و حوصله دروسی مثل ریاضی و فیزیک ندارند. این افراد نسبتا آدم های فنی تری هستند. هچنین امکان ادامه تحصیل برای این افراد هم در دانشگاه وجود داره اما برای دانشگاه های برتر کشور باید از طریق کنکور ریاضی اقدام کنی.
تخصص; اولویت شماره یک!
فارغ از اینکه در دبیرستان یا حتی در دانشگاه چه رشته ای انتخاب میکنی، فراموش نکن که برای کسب تخصص در حوزه کامپیوتر و برنامه نویسی نیازه که حتما حتما حتما خارج از مدرسه و دانشگاه مطالعه کنی و تخصص کسب کنی. بهترین مدرک از بهترین دانشگاه جهان فقط زمانی ارشمنده که همراه با تخصص بروز باشه بنابراین کسب تخصص رو اولویت اول بزار